
در مقاله گذشته به دو عامل از عوامل نشان دهنده هوش مالی افراد اشاره کردیم در این مقاله قصد داریم به فاکتورهای بیشتری که نشان دهنده میزان هوش مالی افراد است اشاره کنیم :
برنامه ریزی مالی
برنامه ریزی مالی نیازمند هوش مالی بسیار زیادی است. برنامه ریزی مالی روش پیش بینی میزان مخارج و تخصیص درآمد به آنهاست. برنامه ریزی مالی زمانی صحیح است که در پایان یک دوره زمانی مشخص برای هر فرد مبلغی از درآمد باقی بماند که بتواند با آن سرمایه گذاری کند. در نتیجه فردی که به عنوان مثال ماهیانه ۵ میلیون تومان درآمد دارد و یک میلیون آنرا پس انداز می کند از هوش بالاتری برخوردار است نسبت به کسی که ماهیانه ۷ میلیون تومان درآمد دارد ولی مبلغی برای پس انداز باقی نمی گذارد. همیشه اولین اصل در ثروتمند شدن داشتن مبلغی پس انداز برای سرمایه گذاری است که این کار خود نیاز به برنامه ریزی مالی بسیار قدرتمندی دارد که نشان دهنده هوش مالی بالای فرد می باشد.
افزایش ثروت خود
بعد از پس انداز درآمد اولین دغدغه هر فردی سرمایه گذاری و افزایش تصاعدی آن است. سرمایه گذاری یعنی از سرمایه و پولی که در اختیار داریم برای درآمد بیشتر بهره بگیریم. ما میدانیم که با تورم موجود، پسانداز کردن هیچ کمکی به ثروتمند شدن ما نمیکند. لذا باید پول ذخیرهشده را تقویت کرد تا حداقل با نرخ تورم زیاد شود و ارزش آن در بلند مدت حفظ گردد. معمولاً راهی که اکثر مردم بلد هستند باز کردن یک حساب سپرده بانکی است. بهتر است بگویم ساده ترین راه، باز کردن یک حساب سپرده است. به همین دلیل سودی که شما از این طریق کسب میکنید راضیکننده نیست، اما متأسفانه ما به خودمان زحمت این را نمیدهیم که راههای بهتر را یاد بگیریم. هوش مالی در این عامل به ازای سرمایهگذاری سنجیده میشود. برای مثال کسی که از پول ذخیره شده اش در سال ۴۰ درصد سود میکند هوش مالی بیشتری دارد نسبت به کسی که از پولش ۳۰ درصد سالیانه سود میکند.
بالا بردن اطلاعات مالی
عالمی گفته : ((قبل از آنکه بدوی باید راه رفتن را بیاموزی)) این مسئله ایست که در مورد هوش مالی بسیار مهم است. قبل از اینکه افراد سعی کنند به درآمد بسیار بالا و سودهای کلان برسند ابتدا باید بیاموزند که اصول اولیه هوش مالی را رعایت نمایند. دلیل اینکه بیشتر افراد نمی توانند سرمایه خود را افزایش دهند این است که اطلاعات کمی از روش های افزایش سرمایه حتی به میزان پایین آن دارند و اکثر افراد سرمایه خود را برای کسب سود یا حداقل حفظ ارزش آن به بانک ها می سپارند. اگر همیشه سعی در افزایش اطلاعات مالیتان داشته باشید بسیار ساده تر می توانید هوش مالی خود را افزایش دهید. در بورس اوراق بهادار میبینیم که عدهی قلیلی با تحلیل صورتهای مالی شرکتها در حال سودآوری از آنها میباشند درحالیکه همین اطلاعات در اختیار همه است.
چه افرادی به هوش مالی بالاتری نیاز دارند؟
۴راه برای کسب درآمد وجود دارد:
۱٫ کارمندان مثل یک معلم
۲٫ خویش فرمایان مثل یک پزشکی که دارای مطب است
۳٫ صاحبان تجارتهای بزرگ مثل صاحب یک کارخانه تولیدی
۴٫ سرمایه گذاران مثل سرمایهگذار بورس
افرادی که دارای تجارت بزرگ هستند و افرادی که سرمایهگذار هستند بیش از ۲ دسته اول نیازمند هوش مالی بالا میباشند. یک پزشک خوب ممکن است درآمد بالایی نداشته باشد همانطور که یک معلم موفق ممکن است در فشار مالی باشد ولی یک سرمایه گذار موفق هیج وقت در فقیر نمی شود در نتیجه هوش مالی در دو حوزه فعالیت آخر از اهمیت بالاتری برخوردار است.